Uitslagen 2014

UITSLAG Antwerp 6 hours 2014

NODRUGS ATB team reed lange tijd samen met MTB Cyber 12 team aan de leiding van de wedstrijd. Halfweg koers moesten enkele ronden over het heuvelachtige parcours van de ruïnes uit de eerste wereldoorlog gereden worden. Daar maakten de topploegen verschillende strategische keuzes door niet gezamenlijk de extra lussen te rijden. Uiteindelijk trok Nodrugs aan het langste einde. Ze wonnen na 40 ronden met 3 minuten voorsprong op MTB Cyber 12  en 4 minuten op Lindor Unlimited. Be Fast Cycling Team en Kriekel 1 vielen net naast het podium maar eindigden allemaal knap in dezelfde ronde van de winnaars.

Bij de solo-rijders reden Arne Daelmans en Klaas, beide van B Fast Cyling Team van bij de start weg van de concurrentie. Na een tweetal uren Ging Arne er alleen vandoor met enkele snelle passages over het fort. Hij hield zijn rondetijden 6 uur lang gelijklopend en won met meer dan een volle ronde voor Klaas en Brothers On Wheels CT Benny op een kleine 3 minuten van plaats 2.

Bij de dames werden vanaf de startronde strategische keuzes gemaakt. de Kriekel ladies reden van bij het begin de extra lussen. De thuisrijders van Kalas CTK Ladies die versterking vonden met Katrien Geuens (ook al Kampioene Groot Nijlen op vrijdag) bouwden hun voorsprong eerst uit met snelle rondetijden zonder de extra lussen. Uiteindelijk bleken de snelle rondetijden van Katrien voldoende om een klein minuutje voorsprong te behouden op Kriekel ladies en 3 minuutjes op de MTBabes. Lady Nostech reed een erg sterke wedstrijd als solo-rijdster bij de ladies.

Uitslag Antwerp 6-hours 2014
Rondetijden Antwerp 6-hours 2014

UITSLAG KAMP. GROOT NIJLEN 2014
47 deelenemers kwamen aan de start om het Kampioenschap van Groot Nijlen 2014 te betwisten. Matthias Cloostermans en Glenn Sluyts uit Grrot-Nijlen maalden de eerste ronden het snelst voorbij. Na enkele ronden leek de koers al gereden. Matthias reed met erg constante rondetijden al een twintigtal seconden voor de concurrentie uit. Ondertussen waren Klaas Stynen en Kristof Cop komen aansluiten in het achtervolgende groepje. Na 30 minuten waagde Kristof zijn kans, hij probeerde in 2 snelle ronden de kloof met de koploper te dichten en slaagde daar ook in, waarna het tempo een stuk zakte. In de voorlaatste ronden kregen we een hergroepering met 4 koplopers: Matthias, Kristof, Klaas en Glenn. In de laatste ronde werd het maximum uit de motoren gehaald. Matthias won de sprint voor Kristof, enkele seconden later klopte Klaas Glenn in een sprintje.

Bij de +40 jarigen werden de eerste ronden met een groepje van een vijftal renners afgehaspeld. Daarna vond Eddy van Bouwel zijn moment gekomen, hij reed ronde voor ronde weg van de dichtste achtervolgers. Peter Van Dessel had een tiental seconden over op de derde, Gunther Van Hove.

Bij de vrouwen reed Katrien Geuens een sterke wedstrijd, ze eindigde 26e overall en mocht na de wedstrijd trots de trui van Kampioen van Groot Nijlen in ontvangst nemen, die natuurlijk wel iets te groot was 😉

Uitslag-kampioenschap-Groot-Nijlen-2014
Rondetijden-kampioenschap-groot-Nijlen-2014

kampioenschap-groot-Nijlen-min40

overall-40

kampioenschap-groot-Nijlen-plus40

kampioenschap-groot-nijlen-dames
Met dank aan Stijn Van Nunen voor de foto’s!

UITSLAG KAMP. GROOT NIJLEN 2013

Op de eerste dag van ons MTB-weekend werden de kampioentruien van Groot-Nijlen verdeeld:
Benny Vangenechten, Eddy Van Bouwel en Dorien Druyts zijn de trotse eigenaars tot augustus 2014 😉

foto’s door Stijn Van Nunen

Uitslag en rondetijden Kamp. van Groot Nijlen.

UITSLAG ANTWERP 6 HOURS en LADIES 3 HOURS

Het BE FAST Cycling team had vandaag duidelijk zijn zinnen gezet op de 6-uren van Kessel-fort. Met 2 teams en 2 solo-rijders vol ambitie kwamen ze aan de start. Team 1 bestond uit Arne Daelmans, Danny Sleeckx, Nick Sels en Vincent Meyvis. Zij reden vanaf de startronde in 1e positie en gaven die niet meer uit handen. De après bikers en MTB Cyber 12 vervolledigden het podium.

Ook Klaas Stynen van BE FAST reed na ongeveer 1 uur wedstrijd naar de leiding en bouwde zijn voorsprong gestaag uit. Sixrace.be en PAx global moesten erg diep gaan op de zware omloop om plaats 2 en 3 veilig te stellen.

Bij de dames ging de overwinning naar Kriekel, voor Cycling Team Kessel en de Millenium ladies.

 

UITSLAG FLANDERS CUP

Uitslagen Flanders Cup: http://uitslagen.dewielerbond.be/Kalender_Uitslagen/Uitslag.aspx?id=1919&datum=04/08/2013

Foto’s: https://picasaweb.google.com/cyclingteamkessel/